Autoverzekering

De BA autoverzekering is een verplichte verzekering voor wie zich met een motorvoertuig op de openbare weg of op voor het publiek toegankelijke terreinen begeeft. Het begrip voertuig moet in de ruime zin bekeken worden en omvat naast voor de hand liggende voertuigen zoals personen- en vrachtwagens, motor- en bromfietsen, tractoren of kranen ook een elektrische rolstoel of een golfkarretje als u hiermee op de openbare weg rijdt.

Deze polis zal bij een ongeval de schade vergoeden die door de bestuurder van uw voertuig aan een derde werd toegebracht. De BA verzekering zal verplicht toezien op de vergoeding van de slachtoffers van het ongeval. Het betreft hier zowel de lichamelijke als de stoffelijke schade van het slachtoffer. Bij lichamelijke schade wordt ook rekening gehouden met verzorgingskosten, de esthetische schade en inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Eventueel kan ook een morele schadevergoeding toegekend worden.

U moet dus op elk moment kunnen bewijzen dat u een geldige verzekering afgesloten hebt. Uw verzekeraar zal u een zogenaamde groene kaart afleveren die u bij uw boorddocumenten moet bewaren. Op de groene kaart wordt vermeld hoelang uw verzekering geldig is en in welke landen u verzekerd bent. Wanneer u met uw auto op reis gaat naar een land dat niet op de groene kaart vermeld staat, moet u ons zeker contacteren.

Voor uw autoverzekering betaalt u een jaarlijkse premie die afhankelijk is van:

  • de aard van het voertuig (personenwagen, lichte vrachtwagen, motor,…);
  • het vermogen (uitgedrukt in kW);
  • de leeftijd van de bestuurder;
  • het aantal jaar dat de bestuurder reeds een rijbewijs heeft;
  • de regio waar de bestuurder woont;
  • de schadehistoriek.
Contacteer onsAlle verzekeringen